VEM ÄR VI?

MARTIN
En entreprenör ut i fingerspetsarna som tycker det är rent ut sagt
förbannat roligt med mat. Och framförallt den gemenskap mat
bringar människor. Redan som 20åring fastnade Martin i köket när
han under kvällarna hoppade in gratis för att hjälpa kockkompisarna på diverse krogar runt om i Skåne. Med erfarenhet
kom även modet att själv ta sig an sitt första köksjobb. När
grunden va lagd var det dags att hoppa in i hetluften och ta sig
an sitt alldeles egna kök: Martins Catering.
Martins catering har under 15 års tid stått för maten på allt från
enorma konserter och stora jubileum till födelsedagsfester och de
mest intima bröllopen.
Detta i kombination gör att Martin utvecklat en enorm flexibilitet
och förmåga att läsa av vad kunder vill ha. Kanske till och med
innan kunden i fråga vet det själv. Var därför aldrig rädd att fråga
Martin om lösningarna för just din stora dag, han har den i
bakfickan!

MAGNUS
Så länge han kan minnas har det funnits ett intresse för mat och för
Magnus har råvaran alltid varit i fokus.
Redan som 16åring var målet klart, Magnus skulle studera
gastronomi.
Som hungrig nyexaminerad kock svettades Magnus i diverse
skånska kök och jobbade sig stadigt mot att bli Köksmästare på en
av Malmös mest besökta krogar. Efter en del år svalnade intresset
och han passade på att testa en helt ny bransch: byggbranschen.
Kärleken för bra råvaror och intresset för hur smaker förändras i
kombination, levde under hela tiden kvar. Trots framgångssagan
med sitt eget byggföretag bestämde Magnus sig för att ta sig in i
krogvärlden igen och denna gången var vägen in i köket genom
starta sin egen drömkrog.
Som den noggranna matlagare Magnus är var han snabb på att
parallellt med sin krog haka på det storslagna konceptet The Food
Prep. Företaget hjälpte människor i hela Skåne planera måltider
utifrån mål och ambition och Magnus med sina många års
erfarenhet stod för matlagningen.
Efter att ha uppnått det yttersta som kock, att ha startat din egen
krog, tog Magnus sitt intresse för råvaran ytterligare ett steg, han
blev distriktschef för Dafgård. På så sätt kan han idag arbeta med
det han älskar mest, råvaran, fast på ett djupare plan än inifrån
köket och med en större kunskap i kedjan som ingår i uttrycket
”från gård till gaffel”.
Från sina år i kök, byggbransch, som krögare och bredvid en dietist
finns det ingen som har bättre koll på hur man kombinerar en rejäl
lunch med de bästa råvarorna, än just Magnus.

SAM
Sam är bokstavligt talat uppväxt i en köttbutik. Under hela sin
uppväxt hjälpte Sam till i sin fars anrika kötthandel i Malmö och har
sedan dess representerar sitt varumärke med stolthet och bravur:
Bulltofta kött!
Att driva en detaljhandel är något som öppnar upp för en relation
mellan konsument och producent som inte uppstår hos en större
kedja. Denna typ av relation kräver att produkten i fråga håller
den höga kvalité och klass som leverantören utlovat för att
behålla sitt goda förhållande. Och det är precis detta Sam brinner
för.
Efter många år som sin fars högra hand drev sedan far och son
butiken i gemensam regi. När pensionen var kommen för Sams far,
fanns det bara en sak för Sam: att ta över den anrika kötthandeln
och driva den vidare efter egen förmåga. Och vilken tur för alla
Skåningar som dagligen besöker Bulltofta Kött för en Dallas
Burgare eller två (Det sägs att Sam under sina år ätit 5200
Dallasburgare, när du har smakat förstår du säkert varför).
Sam driver sen många år även den omtalade köttbutiken
Höllvikens Kött & Grill dit folk vallfärdats från första dag för att ta
del av de bästa i råvaruväg, året om.
Sam är med sina kunder i vardag och fest, genom alla årets
högtider, och vet vad som krävs för att driva en kötthandel av
högsta kvalité. Att gå till en kötthandel för kött är som att gå till
bageriet för bullar, du vill handla dina råvaror hos de som gör de
bäst, varför skulle man inte?
Den enorma kunskap och expertis Sam besitter inom kött och dess
tillbehör finns det inte många södra Sverige som gör, passa på att
fråga honom det där ni alltid undrat om era köttbitar eller be
honom berätta om de senaste trenderna inom styckningsdetaljer.
Det Sam inte vet om kött, är inte värt att veta!